Barurile, discotecile și restaurantele se închide de sâmbătă ia vânzarea alcoolului este interzisă în Bangkok, după o serie de măsuri adoptate pentru a stopa creșterea numărului de infectări cu coronavirus în Thailanda, scrie AFP.

Coronavirus in lumeFoto: Valeria Ferraro/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dacă regatul a fost primul care a reperat un caz de infectare în afara Chinei la începutul lui 2020, țara a fost scutită până la jumătatea lui noiembrie de pandemie, cu puțin peste 4.000 de cazuri și 60 de decese semnalate.

Dar apariția de cazuri în cea mai mare piață de fructe de mare din Thailanda, luna trecută, a provocat o creștere bruscă a numărului de cazuri, detectate în 53 dintre cele 73 de provincii ale regatului. Sâmbătă, numărul de cazuri nou detectate a fost de peste 7.300.

În Bangkok, unde au fost detectate peste 2.600 de infectări, autoritățile au reacționat rapid și au impus o carantină parțială, care intră în vigoare sâmbătă.

Barurile și cluburile de noapte, sălile de lupte de box și de cocoși și saloanele de masaj, de înfrumusețare sau sălile de gimnastică fac parte dintre activitățile vizate de noile restricții.

Capitala a anunțat vineri că școlile publice vor fi închise două săptămâni.

Măsuri de restricție sunt așteptate în întreaga țară începând cu 4 ianuarie, cu scopul de a lăsa oamenilor un interval pentru a-și face aprovizionarea.