Măsura de carantinare zonală se prelungeşte pentru o perioadă de 7 zile, începând cu data de 2 ianuarie, ora 22.00, în localităţile Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni, a anunţat Prefectura judeţului Ilfov.

CarantinaFoto: IGPR

Potrivit Prefecturii, citate de Agerpres, prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele patru localităţi ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizelor emise de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Astfel, se prelungeşte măsura de carantinare zonală pentru comuna Corbeanca, cu satele aparţinătoare Corbeanca, Ostratu, Petreşti şi Tamaşi; comuna Dobroeşti, cu satele aparţinătoare Dobroeşti şi Fundeni; oraşul Otopeni; oraşul Popeşti-Leordeni, cu satul aparţinător Popeşti-Leordeni.

De asemenea, măsura de carantinare zonală a fost prelungită pentru o perioadă de 7 zile în oraşul Bragadiru şi în comuna Chiajna, începând cu data de 1 ianuarie de la ora 22.00.

Comuna Mogoşoaia va ieşi din carantină sâmbătă, 2 ianuarie

Comuna Mogoşoaia va ieşi din carantină sâmbătă, 2 ianuarie, la ora 22.00, a mai informat Prefectura judeţului Ilfov, conform Agerpres.

În urma evaluării analizei de risc a comunităţii din comuna Mogoşoaia, judeţul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale începând cu data de 2 ianuarie, ora 22.00, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Instituţia Prefectului.