HARTĂ INTERACTIVĂ Aproape 10 milioane de doze de vaccin contra Covid-19, administrate în toată lumea / Israelul, lider detașat la numărul de doze la 100 de locuitori

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 1 ianuarie 2021, 12:09 Actualitate | Coronavirus


Harta Vaccinare
Foto: Our World In Data
Un număr de 35 de națiuni din toată lumea au început vaccinarea contra Covid-19, fiind administrate până acum aproape 10 milioane de doze, potrivit informațiilor centralizate de platforma Our World In Data.

Cele mai multe doze au fost administrate de China – 4,5 milioane, Statele Unite – 2,79 milioane și Marea Britanie – 944.000.Dacă se ia în considerare numărul de doze administrate la populație, lider detașat al campaniei de vaccinare contra bolii provocate de coronavirus este Israelul, unde aproape una din zece persoane a primit deja o doză.

În acest clasament, Israelul este urmat de Bahrain (3,37 doze la suta de locuitori), Marea Britanie (1,39), Statele Unite (0,84) și Danemarca (0,41).Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


19768 vizualizari

 • -7 (19 voturi)    
  Întrebări pentru guvern (Vineri, 1 ianuarie 2021, 16:45)

  alien_ [utilizator]

  De ce Israelul are de 200 de ori mai mult? Am avut la fel de mult timp ca și ei sa ne pregătim pentru vaccinare.

  Cat din vaccinurile primite deja nu au fost administrate în termen de 24 de ore de la recepționare și de ce?

  Ce se va face concret ca sa fim în situația în care nu există vaccin neadministrat în termen de 24 de ore de la livrare?
  • -9 (25 voturi)    
   Diferenta e ca (Vineri, 1 ianuarie 2021, 18:14)

   lazarus101 [utilizator] i-a raspuns lui alien_

   Israel si-a asigurat dozele de vaccin pentru toata populatia direct de la producatori si a hotarat singura cand sa inceapa administrarea lui.
   Romania primeste cate vaccinuri doreste UE sa ne dea si a avut nevoie ca birocratii bruxelles-ului sa dea cu stampila pentru a putea incepe administrarea lui.
   Asadar diferenta e ca Israel e stat suveran si independent in timp ce Romania e sub papucul acestei constructii monstroase numita pompos UE.
   • +14 (26 voturi)    
    daca nu eram in UE eram precum MD (Vineri, 1 ianuarie 2021, 21:56)

    Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui lazarus101

    Adica asteptam vaccinul undeva prin vara...
    Deci DATORITA UE avem vaccinul! Altfel nu aveam nimic.
    Nu ne-a oprit nimeni sa facem si noi achizitii separate, cum a facut Germania.
    • +6 (12 voturi)    
     Romania (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 3:16)

     Alex_capsunar [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

     Daca vreti sa vedeti unde e Romania ca procent de populatie vaccinata, dati click pe "add Country" si apoi selectionati si Romania (sau alte tari care va intereseaza)
   • -9 (17 voturi)    
    Infectările în Israel cresc exponențial, cu vaccin (Vineri, 1 ianuarie 2021, 22:53)

    Argon [utilizator] i-a raspuns lui lazarus101

    O fi Israelul campion la vaccinare cu 11.55% din locuitori deja "imunizați" dar statul acesta este lider și la infectări, care cresc exponențial.

    Vezi:
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/

    Dupa un vârf de peste 5000 în medie (pe 7 zile) detectați cu Covid-19, la sfârșitul lui Septembrie - începutul lui Octombrie 2020, situația se îmbunătățise considerabil în Noiembrie când aceeași medie a variat intre 600 și 700.

    Dupa 1 Decembrie, numărul infectărilor a crescut vertiginos ajungându-se la 4798 media pe 7 zile realizata pe 31 Decembrie.

    Explozia de cazuri Covid-19 în condițiile când peste 10% din locuitorii Israelului au fost imunizați demonstrează mai degrabă ineficienta vaccinului folosit.
    • +3 (7 voturi)    
     Așa e (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 10:42)

     Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Argon

     Dar când se va ajunge la 50% populație vaccinată, curba infectărilor nu va fi doar aplatizată, ci se va îndrepta foarte puternic în jos!
   • -1 (1 vot)    
    Birocratia ue (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 11:10)

    mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui lazarus101

    toate tarile care stau bine la vaccinari sunt din afara ue, anglia a inceput sa vaccineze cu 3 saptamani inainte ue, acum se vad beneficiile brexitului care i-a ajutat sa nu mai stea dupa birocratia din ue.
  • -9 (21 voturi)    
   Foarte simplu! (Vineri, 1 ianuarie 2021, 18:34)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui alien_

   1. Israelul nu a așteptat după UE autorizarea vaccinurilor. A făcut-o el însuși înaintea UE.

   2. Israelul nu a depins de un mecanism de achiziție centalizat la nivelul UE. Israelul a achiziționat încă din vara anului trecut anticipat milioane de doze pentru vaccinarea de mai multe ori a întregii sale populații de la diferiți producători, cu mult înainte ca birocrații de la Bruxelles să înceapă să se gândească la asta. UE a luat ce a mai găsit după ce țări ca SUA, UK, Israel, Canada, etc își rezervaseră cantități înestulătoare.

   3. Israelul are o infrastructură medicală net superioarpă României și probabil oricărei țări UE. Dincolo de asta numărul de medici la mia de locuitori e unul din cele mai mari din lume, multe peste orice țară UE.
   • +7 (17 voturi)    
    EU ne-a dat 150000 din care am folosit 7% (Vineri, 1 ianuarie 2021, 21:50)

    alien_ [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    E adevărat, birocrația EU a încetinit România, dar am primit deja prin EU peste 150000 de vaccinuri, din care am folosit 7%. Asta este inacceptabil când fiecare zi de întârziere aduce mii de cazuri noi și peste 100 de morți.

    De ce nu se putea înscrie toata lumea de mai multe luni și sa fie vaccinați în ordine respectând prioritatea și etapele care acum sunt secventiale sa fie începute în paralel?

    Dacă nu sunt suficiente persoane înscrise pentru prima etapă sa se vaccineze de la a doua, și asa mai departe, ca sa nu stea vaccin nefolosit.

    Infrastructura trebuia pregătită din timp astfel încât vaccinurile sa fie folosite imediat, vaccinul e în lucru de aproape un an, a fost timp suficient sa fie pregătit totul.
   • +4 (4 voturi)    
    Ai uitat să spui ceva important. (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 14:18)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Disciplina.În Israel există disciplină,ceea ce nu putem spune în România.
  • +1 (11 voturi)    
   guvern (Vineri, 1 ianuarie 2021, 19:57)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui alien_

   Nu va suparati, carui guvern v-ati adresat? Al Romaniei, cumva?
  • -8 (12 voturi)    
   cand Mesia va reveni pe pământ si anume in Romania (Vineri, 1 ianuarie 2021, 20:11)

   mbembe [utilizator] i-a raspuns lui alien_

   atunci peste inca vreo 2000 ani romanii vor fi primii!
   • +5 (7 voturi)    
    Ai vrut sa spui /scrii Messi ! (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 7:53)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui mbembe

    :))
  • +5 (15 voturi)    
   Romania e pe locul 23. Sta bine la vaccinare! (Vineri, 1 ianuarie 2021, 20:50)

   Argon [utilizator] i-a raspuns lui alien_

   Daca selectați TABLE în articol și studiați tabelul "Cumulative COVID-19 vaccinations per 100 people" vedeți ca Romania are 0.06% vaccinați fiind pe locul 23 în lume. Italia și Franța sunt în urma noastră. Stam bine dacă numărul de "imunizați" la 100 locuitori este considerat un criteriu asa important.

   As fi curios la Israel, care are 11.55% vaccinați, câți din ei au fost detectați pozitiv la Covid-19 după imunizare?
   • +1 (1 vot)    
    In clasament asta nu-s incluse (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 11:13)

    mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui Argon

    toate tarile care au inceput sa vaccineze iar la unele tari datele nu-s actualizate la zi, in clasamentul complet actualizat Romania e locul 37 din 52 de tari care au inceput vaccinarile, adica e undeva printre ultimele.
  • -1 (3 voturi)    
   Or fi mai vulnerabili genetic fata de virus (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 14:01)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui alien_

   Inteleg ca acest vaccin simuleaza mutatia Delta pe CR5, mutatie pe care unele populatii o au in mod natural pe procente variabile de celule din corp, ceea ce asigura o anumita protectie fata de formele grave ale bolii.
   Am citit acum citiva ani ca in RO cel mai mare procent de mutatii Delta 32 pe CR5 se inregistreaza in zona Vrancei. Statistic, in aceasta pandemie, Vrancea a avut tot timpul cele mai putine infectari.

   Vaccinarea ar trebui precedata si de un test genetic in aceasta privinta. Cei care au deja mutatia nu ar mai trebui vaccinati.
 • +11 (19 voturi)    
  Cea mai buna dovada ca vaccinul e sigur !!! (Vineri, 1 ianuarie 2021, 23:15)

  gmb72 [utilizator]

  ... E viteza cu care Israel isi vaccineaza INTREAGA populatie....
  Amenintati de-a lungul istoriei de multe ori cu exterminarea, evreii sunt printre putinele natiuni din lume care tine la viata fiecarui cetatean, poate unica natiune gata sa porneasca un razboi, pentru un singur cetatean nedreptatit/asasinat de un alt stat.
  Si asta pentru ca istoria i-a invatat ce inseama un pogrom, pentru ca e o tara mica, un ghimpe in coasta statelor arabe. Asa ca pentru ei fiecare cetatean conteaza.
  Aminti-va ca inainte de caderea comunismului, plateau pana la 10 000 USD statelor comuniste pentru fiecare viza acordata cetatenilor evrei care doreau sa emigreze in Israel. Si au fost zeci, sute de mii de evrei "cumparati": astfel de Israel. Amintiti-va cum, cand un istoric israelian a descoperit acum cca 15-20 de ani ca un trib/minoritate din Etiopia, provine din nu stiu ce ramura a Regelui David - au investit zeci, sute de milioane USD sa aduca membrii acelei minoritati in Israel...
  Si acum intreb pe toti cretinii care nu inteleg nici 10
  % din ce citesc (dar-mi-te sa inteleaga un text stiintific !!!!) dar pretind ca stiu ei ca vaccinul anticovid e inutil sau nesigur, un stat care face asemenea eforturi sa-si creasca cat mai repede populatia fara sa astepte inmultirea naturala a acesteia, un stat care chiar tine la fiecare cetatean asa cum niciun stat nu o mai face, AR VACCINA PROPRIA POPULATIE CU CEVA CE AR RISCA SA O DECIMEZE IN TIMP ?!?!.... Si mai adaugati unul din cele mai puternice servicii secrete din lume - MOSSAD, care sigur a pus pe masa guvernului israelian cam toate datele disponibile in acest moment despre vacciunul Pfizer BioNTech cu care-si va vaccina Israelul populatia....Iar guvernul a decis ca in maxim 35-45 de zile intreaga populatie sa aiba si a doua doza de rapel facuta !!!! Singura mea temere, nu e referitoare la siguranta vaccinului, ci ca, din motive de pret, actualul vaccin Bio Pfizer sa nu fie inlocuit de statul roman cu Astra Zeneca sau... Sputnik V !
  • -4 (14 voturi)    
   Israel (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 9:22)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui gmb72

   La aceasta frumoasa pledoarie, as mai adauga: NU e sluga nimanui; nu asteapta , cu mana-ntinsa, sa i se dea, cam cum se-ntampla cu "unii" prin UE.
   • +5 (9 voturi)    
    esti plin de zgura mai (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 10:24)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui atc

    Ca sa iti explic, dac anu eram parte din UE nu eram in nici un caz un stat comparabil cu Israelul ci cu Moldova, Belarus sau Ucraina.
    Si daca nu suntem inca la nivelul Poloniei, Cehiei sau Ungariei este fiindca partidul pe care il sustii din rasputeri a facut tot posibilul sa ne tina pe loc si sa ne duca inapoi in lagarul fericirii post-sovietice.
    • -3 (5 voturi)    
     Israel. (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 11:47)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     1. Explicatiile tale imi sunt de mare folos. Ca sa nu mai vorbesc de lozincile cu "partidul care ne tine pe loc", "inapoi la sovietici", etc. Tine-o tot asa, ca ma amuza!
     2. In 1948, Israelul NU se compara nici macar cu Mozambicul, din simplul motiv ca nu exista. In 75 de ani- oare cu ajutorul UE(?!?!) sau prin munca evreilor - sunt aici ( adica locul 23, intre N.Z si Japonia la PIB/capita. Si noi, dupa 30 de ani de capitalism, suntem tot pe-aici ( cca. 70)!
     3. Sa-nteleg de la tine ca-ti place de politica Poloniei, Cehiei sau Ungariei vs. UE? Hai ca sti chiar comic. Las-ma pe mine, "care-s cu rusii", sa-mi placa de ei. Tu sustine demnitatea UE ( da' pana la gazele rusesti, care, evident, nu-s "post-sovietice"!).
     4.Nu-s plin de zgura, caci joc numai pe gazon.
     • +1 (5 voturi)    
      o dai de gard (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 16:15)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui atc

      1- primo - ataci tot ce nu e PSD si e pro-UE
      2- Israelul e un caz aparte in istoria lumii. Poate fiindca desi statul modern Israel exista de doar 70 de ani poporul evreu are milenii in spate. Ceea ce nu poti spune despre Romania sau Mozambic. Know how-ul si resursele investite de evrei in noul stat au fost imense.
      2.1 GDP-ul Romaniei e de 6 ori mai mare decat in 1989 si nu stiu de unde ai luat cifra cu 70, dupa PIB per capita suntem la 53 sau 59 (depinde de nominal vs PPP)
      3. Da, imi place de politica Poloniei, Ungariei, etc, tari care in anii '90 si-au privatizat rapid industriile 80% cu europenii. Noi am preferat lozinca "nu ne vindem tara" (pe care tu o sustii in continuare) si ne-am taiat industria la fier vechi sau am "privatizat-o" cu arabi sau securisti locali.
      4. Inca nu m-ai lamurit cu ultimul punct, eram acum comparabili cu Belarusul sau Moldova sau nu?
      • -1 (1 vot)    
       Israel. (Duminică, 3 ianuarie 2021, 10:04)

       atc [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

       1.( adica primo!).Probabil gandirea ti-e deformata de propria apartenenta politica si nu concepi ca exista si oameni liberi. Eu sunt unul, si-mi permit, de aceea, sa comentez diverse afirmatii, indiferent din partea cui vin.Faptul ca, de 1 an de zile EU CONSIDER ca se petrec prea multe prostii si ticalosii la varful puterii, e dreptul meu s-o fac.Consider apartenenta Romaniei la UE si NATO un avantaj pentru noi. Mi-as dori-o insa demna, nu in genunchi.Laud Brexit-ul UK, dar as considera o mare gugumanie un eventual Robrexit! Clar?
       2. Sunt mai multe "cazuri aparte..", chiar de tari mici:.Japonia, Coreea de Sud, Singapore, Taiwan, N.Z, etc.fiecare cu caracteristicile ei. Dar primordiala e atitudinea popoarelor respective fata de propria viata. Aceste popoare si-au construit tarile din munca lor, nu pomana primita de la stapani contra profituri oneroase, gen Ro.
       2.1. Atentie cand renunti la lozinci si abordezi cifre. Locul 7o era in 2016. Datorita guvernarii PSD, e posibil sa fi avansat pana la 53. Si daca tot ne bucuram de cresterea de 6 ori a PIB in cei 30 de ani( nu-l socotesc si pe 2020, ca ne strica socotelile), ia vezi tu in ce guvernari a crescut si in care a scazut. Ce zici?
       3. Ma bucur ca privim la fel evolutia unor tari precum Polonia, Ungaria, Cehia, etc. Numai ca in UE fiind, ele isi pastreaza demnitatea nationala si stiu sa-si negocieze interesele in favoarea propriilor popoare.
       4. Nu. N-au fost niciodata in fata noastra, n-ar fi avut de ce sa fie indiferent de UE.Te-am lamurit si cu ultimul punct? Mai ai nevoie si de altele?
 • -3 (11 voturi)    
  Vând (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 9:55)

  DanTeo [utilizator]

  vaccin expirat decembrie 2020.
 • 0 (8 voturi)    
  Eretz Tzion v'Yerushalayim! (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 10:40)

  Nyk1 [utilizator]

  Ce altceva putem spune decât „mazal tov!” pentru această realizare!
 • +4 (10 voturi)    
  Respect! (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 12:34)

  John M. [utilizator]

  Un popor care n-a avut o tara pana in 1948 cand a sunat goarna si toti evreii din toata lumea au venit sa faca o tara. Si au facut-o. Un exemplu de democratie si politici sociale fara precedent in istorie.
  Bravo, Israel! Balcani, luati exemplu!
  • -2 (4 voturi)    
   Ești slab la istorie. (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 14:22)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui John M.

   De înțeles,nu existai pe când Israel era renumit ca stat.Dar,ăsta nu-i un motiv să nu știi.De aia se învață la școală,să știi,să respecți,să fii manierat,disciplinat,să fii om.
   • +1 (1 vot)    
    Israel (Duminică, 3 ianuarie 2021, 10:27)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Ce rost are sa te faci ca nu-ntelegi ca toti discutam de statul modern Israel . Numai ca sa jignesti gratuit? O fi si asta o placere?
  • -2 (4 voturi)    
   Israel = stat terorist (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 17:57)

   Alex_capsunar [utilizator] i-a raspuns lui John M.

   Israelul s-a dezvoltatat in cea mai mare masura datorita ajutorului din prtea SUA si al altor state occidentale, care au avut mereu si mai au si acum imense interese in regiune, iar Israelul este pionul lor si capul lor de pod in lupta cu statele arabe bogate in petrol. Israelul a riscat sa fie sters de pe fata pamantului de o invazie coordonata a Egiptului, Libanului si Iordaniei, si numai interventia SUA l-a salvat. De atunci, Israelul mentine teritorii ocupate atat Liban (inaltimile Golan), cat si din Iordania (Cisiordania, care e acea parte a Iordaniei la vest de raul Iordan) si pentru mult timp si Fasia Gaza.
   Inarmat pana in dinti de SUA, Israelul actioneaza lipsit de bun simt, bombardand, dupa bunul plac, pe cine i se nazare: raiduri in Siria, atentate in Iran, artilerie nesfarsita asupra fasiei Gaza, in schimb nu s-a opus, ba chiar a sprijinit Statul Islamic. De asemeni, pe timp ce trece, Israelul ocupa si colonizeaza tot mai multe terotorii in Cisiordania, maltratand populatia locala. Iar palestinienii care traiescin Israel sunt lipsiti de drepturi.

   Asta este Israelul: un stat terorist, sustinut pana in panzele albe de SUA, care detine teritorii ocupate prin forta armelor de la toti vecinii sai. Dar vad ca pentru unii e un mare exemplu de democratie!
   • +3 (3 voturi)    
    Numai vb prostii Alex capsunar (Duminică, 3 ianuarie 2021, 0:39)

    Mariooo [utilizator] i-a raspuns lui Alex_capsunar

    Numai vorbiți prostii , Nu înțeleg din ce cunoștințe vorbești dumneata și care este problema cred ca sunteti antisemit dacă stiti ce înseamnă asta. dumitale vb despre războiul Yom Kipurr când toate statele arabe au atacat Israelul de pe toate fronturile , niciodată SUA nu a intervenit sau implicat in aceste conflicte , Israelul a câștigat acel război pur și simplu..SUA niciodată nu sa implicat cu trupe in aceste războaie .Pionul lor Spune-ți ? Domnule draga Israelul este singura țara cu adevărat democrata din Orientul Mijlociu dacă nu știți .Singura țara din regiune in care toți cetățenii au drepturile egale , evrei , creștini , musulmani , druzim , charchesim armeni și etc.Israelul nu este înarmat pana in sunt de SUA , cumpara tot armamentul de la americani cu sirienii cumpara de la ruși același lucru.In toate domeniile sunt f dezvoltați , apărare , agricultura.Sunt firme de armament ale Israelului care vând americanilor și nu invers cu ar fi IRON DOME.Cunoaște-ți puțin istoria ?Daca da ar trebuie sa știi ca de mii de ani au fost aici evrei dp vremuri biblice , nu puteți spune ca au ocupat pământurile care sunt ale lor.vorbiți de Syria Cisiordania și Gaza sau Iran.Stiti care este politica Iranului?Stergerea Israelului și exterminarea evreilor dp fata pământului , și nimeni nu poate STI cine este in spatele asasinărilor din Iran .Syria este pro Iran și anti Israel și chiar dacă au fost raiduri au fost pt a combate terorismul.artileria asupra Gazei?stiti dc? Stiti câte rachete trag cei din Gaza in Israel ?
    Vreți sa stiti cum este un raid israelian?
    Se suna la toate telefoanele din acea casa va rugam sa părăsiți imobilul va fi bombardat in 15 minute.Sunt aruncate flayere din avion pt oamenii sa părăsească imobilul și cu 5 min innainte se da o bomba de mici dimensiuni pe acoperiș pt a speria pe cine a mai rămas sa iasa din imobil.Stiti cum aleg imobilele care sunt bombardate?sunt imobile cu cetățeni din Gaza din care Hamas trage rachete către Israel.
  • 0 (0 voturi)    
   Israel. (Duminică, 3 ianuarie 2021, 10:18)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui John M.

   Poate ca l-ar lua, dar cu cine? Evreii sunt deja toti in Israel!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by