Serviciul britanic de sănătate (NHS), care se luptă cu afluxul de pacienți cu Covid-19, a anunțat joi că reactivează uriașul spital de campanie londonez care a fost creat în caz de urgență la începutul lunii aprilie în timpul primului val epidemic, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marea Britanie, unde a fost identificată o nouă variantă mai contagioasă a noului coronavirus, a înregistrat un număr record de infecții în ultimele zile. Acest lucru stârnește teama de ce e mai rău pentru săptămânile care vor urma, deoarece spitalele sunt deja aproape în colaps în unele zone.

„Spitalele din Londra sunt supuse unei presiuni semnificative din cauza ratelor ridicate de infecție cu Covid-19”, a declarat un purtător de cuvânt al NHS, serviciul public de sănătate.

„Pe măsură ce personalul face un efort suplimentar și NHS din Londra deschide mai multe paturi în spitalele din capitală pentru a trata cei mai bolnavi pacienți, este esențial ca oamenii să facă tot ce pot pentru a reduce transmisia virus ”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, „în așteptarea creșterii presiunilor din răspândirea noii variante, NHS din Londra a fost rugat să se asigure că Nightingale Hospital din Londra este reactivat și gata să admită pacienții, dacă este necesar, iar acest proces este în progres". El a subliniat că lucrătorii din Sănătate fac deja „eforturi suplimentare” și că spitalele convenționale deschid deja noi secții de Covid în capitală.

Acest imens spital de campanie s-a deschis pe 3 aprilie într-un centru de conferințe, după ce a fost înființat în mai puțin de zece zile pentru a face față unui aflux în creștere de pacienți cu Covid-19, în timpul primului val de virus din țară.

Construit cu ajutorul armatei, avea o capacitate inițială de 500 de paturi, care putea ajunge la 4.000 de paturi, echivalentul a zece spitale convenționale. Cu toate acestea, a fost functional relativ puțin, parțial din cauza lipsei de personal instruit disponibil.

Alte spitale de campanie, numite Nightingale, după o renumită asistentă britanică, au fost stabilite în țară. Cele din Manchester și Harrogate (nordul Angliei) și Bristol (sud-vest) sunt utilizate în prezent pentru pacienții fără Covid-19, a spus purtătorul de cuvânt al NHS.