Noua variantă de Covid-19 detectată în Regatul Unite a fost descoperită și în China, la o studentă care a revenit din această țară, au anunțat autoritățile, citate de AFP.

Coronavirus ChinaFoto: NICOLAS ASFOURI / AFP / Profimedia

Într-un comunicat redactat miercuri, Centrul de control și prevenție a bolilor (CDC) a anunțat că această nouă tulpină a fost izolată la o femeie de 23 de ani care a venit din Marea Britanie în Shanghai în 14 decembrie.

Varianta a fost descoperită în 24 decembrie în eșantioanele de analize. În aceeași zi, Beijingul a anunțat suspendarea legăturilor aeriene cu Marea Britanie.

Această tulpină reprezintă "o amenințare gravă pentru prevenția și controlul Covid-19" în China, potrivit comunicatului citat.

În consecință, au fost luate mai multe măsuri, printre care izolarea studentei.

Contactele sale au fost urmărite, în special pasagerii și personalul de zbor care s-au aflat în apropierea sa în timpul călătoriei cu avionul.

"Locurile specifice pe unde a trecut sunt complet dezinfectate", afirmă CDC.

Noua variantă de coronavirus detectată în Regatul Unite este cu 50% până la 74% mai contagioasă decât alte tulpini existente, potrivit experților.

În urma apariției sale, circa 50 de state au suspendat în ultimele săptămâni legăturile cu Marea Britanie.

Varianta britanică a fost deja întâlnită în mai multe țări, precum Canada, SUA, Portugalia, Franța, Iordania, Coreea de Sud sau Chile.