​Deputatul PSD Alexandru Rafila susține că numeroși medici rezidenți care lucrează în spitale nu au fost incluși pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate anti-COVID în această perioadă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rafila se declară bucuros că a început campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, iar personalul medical se află în prima categorie aleasă pentru a beneficia de imunizare, conform recomandărilor OMS.

  • "Însă, numeroși medici rezidenți care își desfășoară activitatea în spitale și unități sanitare nu au fost incluși pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate în această perioadă. Medicii rezidenți sunt colegii noștri și au fost implicați din primul moment în acordarea asistenței medicale, atât pentru pacienții Covid, cât și pentru cei non-Covid.
  • De aceea trebuie incluși fără discriminare în rândul personalului medical care urmează să fie vaccinat în prima etapă", susține Rafila într-un mesaj postat pe Facebook.

El face apel către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și către coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță, "să ia măsurile necesare pentru rezolvarea acestei probleme".