Un asistent medical de 45 de ani din California a fost testat pozitiv pentru Covid-19 la mai bine de o săptămână după ce i s-a administrat prima doză din vaccinul Pfizer, relatează ABC News citat de Reuters. Vaccinul Pfizer se administrează în două doze pentru a fi eficient. A doua doză (rapelul) este administrată în decurs de 21 de zile.

Vaccin mRNAFoto: Captura YouTube

Matthew W., asistent medical care lucrează la două spitale locale, a scris pe 18 decembrie, pe Facebook, că i s-a administrat vaccinul Pfizer, relatând corespondentului ABC că l-a durut brațul o zi întreagă, dar nu a manifestat alte efecte secundare.

Șase zile mai târziu, în ajunul Crăciunului, s-a simțit rău la finalul unei ture într-o unitate Covid-19. A început să aibă frisoane, după care au început să-l doară mușchii și să resimtă oboseală.

S-a deplasat la o unitate spitalicească de testare și a fost depistat pozitiv pentru Covid-19 a doua zi după Crăciun, mai relatează sursa citată de Reuters.

Christian Ramers, expert în boli infecțioase de la Centrul pentru Medicina familiei din San Diego, a spus, pentru ABC News, că acest scenariu nu este ceva ”neașteptat”.

"Știm din faza de testare clinică faptul că este nevoie de 10 până la 14 zile pentru ca organsimul tău să înceapă să dezvolte protecția oferită de vaccin”, a declarat Ramers.

"Prima doză, credem noi, îți oferă o protecție de aproximativ 50%, după care trebuie să iei a doua doză pentru a ajunge la o protecție de 95%”, a mai explicat specialistul.