Românii care merg cu mașina în Belgia și care nu s-au aflat în străinătate mai mult de 48 de ore nu trebuie să prezinte test COVID negativ / Ce alte categorii de persoane sunt exceptate

de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 29 decembrie 2020, 18:52 Actualitate | Coronavirus


Testare RT-PCR
Foto: Hotnews
Copiii cu vârsta sub 12 ani sau persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau maritimă și care nu s-au aflat în străinătate mai mult de 48 de ore sunt exceptate de la obligația de a prezenta un test PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea în Belgia.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Belgiei următoarele categorii de persoane care călătoresc dintr-o zonă roșie, inclusiv România:
  • persoanele rezidente în Regatul Belgiei;
  • persoanele cu vârsta sub 12 ani;
  • persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau maritimă și care nu s-au aflat în străinătate mai mult de 48 de ore sau care vor rămâne în Regatul Belgiei pentru maximum 48 de ore;
  • persoanele care călătoresc pe cale aeriană și rămân exclusiv în zona de tranzit a aeroportului, fără a intra pe teritoriul belgian.
Cu privire la obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 de către persoanele care nu se încadrează într-una din categoriile menționate anterior, autoritățile belgiene au informat că testul trebuie să fi fost efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii pe teritoriul Regatului Belgiei, într-un laborator acreditat din statul de proveniență și certificat de un medic sau farmacist biolog, să fie prezentat în format fizic (imprimat pe hârtie) sau electronic (și să poată fi consultat imediat) și să fie emis într-una dintre limbile neerlandeză, franceză, germană sau engleză.

Companiile de transport trebuie să verifice, anterior îmbarcării, dacă pasagerii sunt în posesia rezultatului negativ al testului molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, putând refuza îmbarcarea persoanelor care nu dețin un astfel de test.

De asemenea, conform acelorași informații comunicate de autoritățile belgiene, nu sunt acceptate testele rapide, singura excepție vizând anumite categorii de persoane care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Astfel, în situația în care este imposibilă prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, persoanele care lucrează în domeniul transportului rutier, agenții vamali și angajații forțelor de ordine pot prezenta la intrarea în Belgia un test rapid cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Testul antigenic rapid utilizat trebuie să fie inclus în lista de teste antigenice autorizate de către autoritățile franceze.

MAE reamintește că toate persoanele care intră în Belgia sunt obligate să completeze, cu cel mult 48 de ore anterior intrării pe teritoriul belgian, formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la: https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form. Persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore sunt exceptate de la măsura completării formularului.

În funcție de răspunsurile la chestionarul de autoevaluare, atașat formularului Passenger Locator Form, la sosirea pe teritoriul belgian, călătorii pot primi un mesaj SMS prin care sunt informați cu privire la obligativitatea carantinării (pentru o perioadă de 7 zile) și a testării după respectarea celor 7 zile de carantină. Dacă testul este pozitiv, persoanele respective se vor autoizola pentru 7 zile.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1661 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 decembrie 2020, 19:09)

    [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by