Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 transmite că luni au fost vaccinate 1.101 persoane, numărul total de la începutul campaniei ajungând la 2.066 de persoane vaccinate, fiind înregistrată o sigură reacţie adversă minoră de tip alergic.

vaccinul anti-COVID in RomaniaFoto: Comitetul național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19

Comitetul Naţional a dat publicităţii evidenţa persoanelor vaccinate împotriva COVID-19.

Astfel, potrivit datelor puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia vaccinărilor din ziua de luni, ora 17.00 este:

* Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (astăzi, 28 decembrie) - 1.101.

* Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) - 2.066.

* Număr de reacţii adverse validate (în ultimele 24 de ore) - 1 (reacţie comună, minoră, de tip alergic).

De asemenea, potrivit datelor puse la dispoziţie de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), a fost raportată, până în acest moment, 1 reacţie adversă (disconfort local), în curs de validare.

Comitetul Naţional precizează că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 - 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului. (Sursa: Agerpres)