Opt angajați ai unui cămin de bătrâni din Germania au primit din greșeală câte cinci doze de vaccin împotriva Covid-19, fără consecințe sanitare grave la acest stadiu, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele șapte femei și un bărbat, cu vârste între 38 și 54 de ani, lucrează într-un cămin de bătrâni din Stralsund, în nord-estul țării și fac parte dintre persoanele care au prioritate la administrarea vaccinului BioNTech-Pfizer, care a început în Germania de miercuri.

Dar, în timpul sesiunii de vaccinare de duminică, celor opt persoane le-au fost injectate câte cinci doze simultan, a afirmat luni administratorul districtului unde se află căminul.

Acestea au fost imediat informate despre eroare, a precizat Stefan Kerth. Patru persoane au fost internate cu simptome gripale ușoare, pentru urmărirea evoluției stării de sănătate.

"Regret profund acest incident", a declarat administratorul districtului, care a adăugat că este vorba de cazuri izolate, generate de erori umane.

Laboratorul german BioNTech, care dezvoltă acest prim vaccin pe bază de mesager ARN, a precizat înainte de lansarea campaniei de vaccinare în mai multe țări europene, în acest week-end, că doze mult mai mari decât cele normale au fost injectate în timpul fazelor de testare, fără efecte secundare grave.

Acest vaccin, conceput în mai puțin de un an și care trebuie administrat în două doze, este livrat într-o fiolă al cărei conținut, odată diluat, asigură cinci doze de vaccin.