Incidenţa cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a scăzut sub 3 la mia de locuitori în stațiunile Azuga, Bușteni și Sinaia, potrivit autorităților județene, care au anunțat și ce restricții vor fi în vigoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a anunţat, luni, că rata de infectare a scăzut sub 3 la mie în mai multe localităţi din județ, printre care Ploieşti, Câmpina, Azuga, Buşteni și Sinaia, conform Agerpres.

Ce restricții sunt în vigoare în zonele în care rata de infectare este între 1,5 și 3:

  • Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă;
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cinematografe, instituţii de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului; organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.
  • Sunt interzise organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.
  • Activitatea în interior a restaurantelor şi cafenelelor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00.
  • Aceeaşi măsură se aplică pentru restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare.
  • Sălile de jocuri de noroc sunt deschise, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Conform CJSU Prahova, o parte dintre prevederi intră în vigoare începând din 29 decembrie şi sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile, în localităţile din judeţ cu incidenţa COVID-19 mai mare de 1,5 la mia de locuitori şi mai mică de 3 la mie.