​Campania de vaccinare din Germania a început cu întârziere în mai multe zone din Bavaria, după ce datele de monitorizare au arătat că aproximativ 1.000 de doze de vaccin realizat de BioNTech şi Pfizer nu au fost ţinute la temperatura recomandată în timpul transportului, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-o cutie frigorifică pentru transportul vaccinului termometrul a arătat 15 grade Celsius, mult prea cald faţă de cele 8 grade Celsius la care trebuie transportat vaccinul.

Dezvoltatorii acestuia au dat instrucţiuni precise care arată că odată scos din spaţiul de stocare, vaccinul rezistă cinci zile la 2-8 grade Celsius.

O femeie de 101 ani, rezidentă într-un centru de îngrijire a vârstnicilor din landul Saxonia-Anhalt, Germania, a fost primul cetăţean german vaccinat împotriva coronavirusului cu serul de la Pfizer şi BioNTech.

Primele persoane au fost vaccinate sâmbătă, dar în mod oficial campania de vaccinare anti-COVID-19 a început duminică, la fel ca în toate ţările din UE.

În Germania, primii vaccinaţi vor fi persoanele în vârstă şi angajaţii din sistemul medical, categorii considerate a avea cel mai mare risc de infectare.