Un tânăr pilot german a desenat o seringă uriaşă pe cer în timpul unui zbor de aproape 300 de kilometri în Baden-Württemberg, chiar înainte de începerea campaniei europene de vaccinare împotriva COVID-19, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Samy Kramer, un pilot amator în vârstă de 20 de ani, a programat ruta pe care ar trebui să o parcurgă punct cu punct cu un dispozitiv GPS înainte de a decola miercuri, în ajunul Crăciunului, cu un avion de două locuri de pe aeroportul Friedrichshafen, în apropierea lacului Constanţa.

În timpul zborului său de aproximativ o oră şi 40 de minute, a urmat traseul de aproximativ 280 de kilometri indicat pe tabloul său de bord realizând inclusiv viraje la 90 de grade pentru a ajunge la un traseu în formă de seringă ce a putut fi urmărit pe site-ul Flightradar.

"Am vrut să le dau de gândit cetăţenilor pentru ziua în care vaccinul devine disponibil", a declarat Samy Kramer, student la inginerie economică.

Germania a început oficial duminică campania de vaccinare împotriva COVID-19. În această primă etapă, publicul ţintă vizat sunt persoanele de peste 80 de ani şi personalul medical.

În total, Germania urmează să primească 1,3 milioane de doze de vaccin până la sfârşitul anului, apoi între 11 şi 13 milioane de doze până la sfârşitul lunii martie.

Aproximativ 65% din germani sunt gata să se vaccineze chiar acum sau după o perioadă de observare a efectelor secundare la alţi pacienţi, potrivit unui sondaj al institutului YouGov pentru agenţia DPA. (Sursa: Agerpres)