Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că, dacă 60-70 % din populaţie nu se va imuniza împotriva COVID, "nu putem spune că riscul a trecut şi că restricţiile vor fi ridicate".

HotNews.roFoto: Hotnews

Raluca Turcan spune, într-un mesaj pe Facebook, că, alături de personalul medical, în prima etapă de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi vaccinați și angajații din centrele sociale, iar administratorii acestor centre vor face programarea rezidenților din centre pentru etapa a doua. În cazul beneficiarilor se vor organiza echipe de vaccinare mobile care se vor deplasa pentru a administra vaccinul în locurile respective.

"Aș vrea să vă rog să vă gândiți la următoarea chestiune, în afara acestor informații de organizare. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor sanitare, este calea sigură pentru ca viața noastră, a tuturor, să revină la normal. Dar trebuie să fim conștienți de un lucru – dacă 60-70 la sută din populație nu se va imuniza, nu putem spune că riscul a trecut și că restricțiile vor fi ridicate", susține Raluca Turcan.

Ea spune că vaccinul a parcurs toate fazele de testare necesare și a fost omologat atât de rapid pentru că au fost urgentate etapele birocratice, nu cele medicale.

"Acest vaccin previne boala, previne infectarea cu SARS COV 2 sau limitează o formă severă a bolii. Coronavirusul acesta nenorocit este atât de imprevizibil și evoluează atât de diferit de la o persoană la alta, iar acum poate fi prevenit. Pe cei care au încă îndoieli îi întreb – de ce să nu ne folosim de acest instrument care este vaccinul? Dacă toate testele clinice au fost făcute, dacă medicii de specialitate, medicii epidemiologi și ceilalți, îl fac, noi ceilalți de ce nu l-am face? Avem în sfârșit o soluție ca să ne reluăm viețile așa cum le știam. Eu mă voi vaccina. Când îmi va veni rândul", adaugă Turcan.