​La Timișoara au ajuns 500 de doze de vaccin anti-Covid. Primele cadre medicale vaccinate au fost medicii Teodora Moisil și Ciprian Gândac de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timişoara. Au urmat doctorul Vicgil Musta și managerul spitalului, medicul Cristian Oancea, potrivit tion.ro. "Sper ca astăzi să fie prima zi în care începem sfârșitul SARs-Cov2", a spus dr. Oancea.

vaccinul anti-COVID in RomaniaFoto: Comitetul național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19
  • "Sper ca astăzi să fie prima zi în care începem sfârșitul SARs-Cov2 (...) Am așteptat acest vaccin de mult timp. A fost un an foarte greu pentru noi. Să sperăm că acest proces de vaccinare să ne confere o imunitate prin care să reușim să învingem această boală”, a a afirmat doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.

El a spus că centrul de vaccinare este organizat în clădirea în care au fost internați primii pacienți infectați cu SARS CoV 2, în 28 februarie. "Atunci a fost începutul pandemiei în România. Acum, sunt sigur că va fi începutul sfârșitului pandemiei în România ”, a spus managerul spitalului aflat în linia întâi în lupta cu Covid-19.

  • "De un an de zile aștept vaccinul. De zece luni, de când a început pandemia, am spus că este singura metodă. De abia am așteptat să putem primi această „armă”. Dacă o folosim, sigur vom câștiga. Mă bucur că pot să mă vaccinez. Vom începe să ducem o viață normală. Depinde și de noi, dacă înțelegem să ne vaccinăm, iar în primăvară vom avea o viață normală. Este important să fim solidari. Cred că pentru cei care sunt apropiați nouă merită să facem acest vaccin, să ducă o viață normală”, a afirmat, la rândul său, doctorul Virgil Musta, potrivit tion.ro.

Aproximativ 200 de cadre medicale vor fi vaccinate duminică la Spitalul Victor Babeș Timișoara.

Într-o primă fază, 415 medici, asistente medicale, infirmieri, dar și personal administrativ din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie vor fi vaccinați. Campania de vaccinare la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara se va derula pe parcursul a trei zile.