Un jurnalist iordanian a fost arestat pentru că a postat pe site-ul său de știri că vaccinul împotriva noului coronavirus a ajuns în regat și că oficialii au fost deja vaccinați, relatează AFP.

CoronavirusFoto: defense.gov

„Procurorul de la Curtea Securității Statului a dispus arestarea joi a jurnalistului Jamal Haddad, editor al site-ului de știri AlWakaai (nota editorului: evenimentele, în arabă) pentru că a scris că oficialii guvernamentali au fost vaccinați împotriva Covid-19 ", a declarat pentru AFP o sursă guvernamentală care a solicitat anonimatul.

Jurnalistul este acuzat că a „pus în pericol securitatea țării, a provocat revoltă și tulburări în ordinea publică.

Procuratura a decis să-l rețină timp de 15 zile în așteptarea procesului său”, potrivit aceleiași surse.

Marți, acest site de știri a publicat un articol intitulat „Dar poporul?”, întrebându-se dacă vaccinul Pfizer a sosit în secret în timp ce înalții oficiali ai guvernului iordanian au fost vaccinați, potrivit reporterului.

O sursă apropiată familiei Haddad a declarat sâmbătă pentru AFP că jurnalistul a fost transferat la spital cu o zi înainte ca urmare a tensiunii arteriale crescute.

Într-o declarație, Consiliul Uniunii Jurnaliștilor Iordanieni a regretat arestarea lui Haddad, care „dăunează imaginii Iordaniei” și a cerut eliberarea sa imediată.

Consiliul afirmă, de asemenea, că Curtea Securității Statului „nu este competentă să judece cazurile legate de libertatea de exprimare” și solicită ca acest caz să fie examinat de instanțele civile.

Iordania a înregistrat peste 285.000 de cazuri de contaminare cu Covid-19 și 3.711 de decese.

La jumătatea lunii decembrie, regatul a dat undă verde vaccinului Pfizer / BioNTech, dar secretarul general al Ministerului Sănătății din Iordania pentru afaceri epidemiologice, Waël Al Hayajneh, a declarat miercuri că se așteaptă ca „vaccinul să ajungă în Regat la sfârșitul lunii ianuarie sau la începutul lunii februarie”.