Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 ajung în țară pe la Vama Nădlac 2, vineri, în ziua de Crăciun, în jurul orei 12.00, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS), potrivit Mediafax. ”Este momentul când marcăm începutul Zilelor Europene ale Vaccinării în România”, arată comunicatul.

Frigidere pentru vaccinuri anti-covidFoto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN / AFP / Profimedia

Zilele europene ale vaccinării în România încep pe 25 decembrie, odată cu intrarea în țară, în jurul orei 12.00, prin Vama Nădlac 2 (județul Arad) a primelor 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19, și până pe 27 decembrie.

Ele vor fi organizate în București și în toate regiunile țării, printr-o serie de activități menite să marcheze debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Ora aproximativă de sosire a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino este 07.00.

Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Evenimentul de vaccinare de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09.00.

În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, după ora 10.00

Evenimentele vor fi transmise live pe toate paginile de Facebook instituționale ale Guvernului României.