Israelul a identificat patru cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus apărută în Marea Britanie, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății, relatează Reuters.

Benjamin Netanyahu Foto: Captura YouTube

Trei dintre cazuri au fost persoane care s-au întors din Anglia și care sunt în izolare la un hotel desemnat special ca clădire de carantinare, a spus Ministerul Sănătății. Al patrulea caz este încă în proces de anchetare, a adăugat acesta.

Israel a lansat campania de vaccinare sâmbătă și a vaccinat deja 70.000 din populația de 9 milioane, arată datele Ministerului Săntății.

După ce și-a asigurat vaccinuri de la producătorii Pfizer, Moderna și AstraZeneca, Israelul consideră că are destule doze ca până la sfârșitul anului pentru 20% din populația cea mai predispusă la complicații Covid.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat pe 19 decembrie că noua variantă a coronavirusului ar putea fi cu până la 70% mai transmisibilă, dar nu există dovezi că aceasta este mai periculoasă și nici care să sugereze că vaccinul va fi mai puțin eficient.

Între timp, Marea Britanie a anunțat că a importat și noua tulpină apărută săptămâna trecută în Africa de Sud.