Secretarul de stat Raed Arafat le transmite românilor ca de sărbători să evite să primească vizite, chiar și din partea membrilor familiei cu care nu locuiesc în mod constant, dar, dacă totuși primesc musafiri, să deschidă geamurile încăperii și să poarte masca de protecţie, mai puţin în momentul în care mănâncă.

Raed ArafatFoto: Captura

Arafat a insistat să fie respectate restricțiile și măsurile sanitare care sunt în vigoare și le-a recomandat românilor să își petreacă sărbătorile în familia restrânsă.

El le recomandă oamenilor ca de sărbători să evite să primească vizite, chiar și din partea membrilor familiei cu care nu locuiesc în mod constant, dar, dacă totuși primesc musafiri, să deschidă geamurile încăperii și să poarte masca de protecţie, mai puţin în momentul în care mănâncă.

  • "Să deschidă geamurile. Va fi frig, bineînţeles, dar să deschidă geamurile, aerisirea... Dacă vin oameni din altă casă, cu care nu stai de regulă, cu excepţia momentului în care se mănâncă şi unde trebuie totuşi să se păstreze o distanţă, purtarea măştii, care ştiu că este foarte greu... Poate unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menţionate inclusiv de Organizația Mondială a Sănătății. Adică dacă cu o persoană nu stai în marea parte a timpului trebuie să ai mască, cu excepţia momentului în care mănânci şi trebuie să fie aerisire foarte, foarte bună în încăperile în care se stă", a declarat Arafat, marți seară, la Digi 24.

Secretarul de stat în MAI a recomandat să nu existe însă astfel de întâlniri, pentru că pot fi expuse şi persoanele în vârstă.

  • ”Să nu ne punem cu virusul, că noi suntem mai tari decât el, că nu se pune situaţia în acest mod. Trebuie să înţelegem această situaţie. Nu avem altfel de a controla decât prin măsurile de distanţare, limitarea contactului, limitarea mobilităţii şi, bineînţeles, purtarea măştii când suntem în preajma persoanelor cu care nu stăm, în interior şi în exterior”, a adăugat Raed Arafat.