Companiile British Airways şi Delta Airlines le vor cere pasagerilor la plecarea din Marea Britanie cu destinaţia New York un certificat de test negativ la Covid-19, din cauza incertitudinii din jurul noii tulpini a coronaviruslui, a făcut cunoscut luni guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

CalatoriiFoto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

„Cu începere de marţi, British Airways le va cere pasagerilor de pe zborurile din Marea Britanie spre New York să arate un certificat negativ la Covid-19 înainte de îmbarcare”, a scris pe Twitter Andrew Cuomo, adăugând că şi Delta Airlines a fost de acord să facă la fel, relatează Agerpres.

Guvernatorul a precizat că a solicitat companiei Virgin Atlantic să aplice aceleaşi măsuri, fără să obţină vreun angajament deocamdată.

New York, unde zborurile internaţionale aterizează mai ales pe aeroporturile J.F. Kennedy şi Newark, s-a alăturat astfel celor circa 120 de ţări care au cerut teste negative pentru zborurile dinspre Regatul Unit, a continuat Andrew Cuomo.

În cursul unui briefing de presă, guvernatorul a afirmat că autorităţile federale americane ar trebui să suspende zborurile dinspre Marea Britanie, aşa cum au făcut numeroase alte ţări.

Apariţia unei noi tulpini a coronavirusului în Marea Britanie a provocat panică în lumea întreagă. Zeci de capitale au anulat zborurile dinspre şi spre această ţară, chiar dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ţinut luni să liniştească opinia publică afirmând că noua tulpină „nu este scăpată de sub control”.