Un focar de coronavirus a fost detectat la o bază militară chiliană din Antarctica, singurul continent care până acum nu a fost afectat de pandemie, a anunțat luni armata chiliană, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„36 de bărbați au fost testați pozitiv pentru Covid-19, dintre care 26 erau soldați și 10 erau civili de la o companie de servicii care a efectuat lucrări de întreținere programate la baza Antarcticii”, se arată în comunicat.

Contagiunea datează de la recenta vizită la bază a navei marinei chiliene „Sargento Aldea”, care a efectuat manevre de sprijin logistic în perioada 27 noiembrie - 10 decembrie.

După ce și-a finalizat misiunea și a ajuns la portul Talcahuano (sud) pe 16 decembrie, au fost detectate trei cazuri pozitive dintr-un total de 208 membri ai echipajului.

Până atunci, Antarctica a fost una dintre puținele regiuni din lume în care nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus după implementarea restricțiilor și anularea călătoriilor turistice.

Tot personalul neesențial a fost evacuat la începutul pandemiei și s-a decis interzicerea oricărui contact între personalul din cele aproximativ patruzeci de baze militare și științifice internaționale instalate acolo.