O infirmieră din statul american Connecticut a fost vaccinată luni, în fața camerelor de luat vederi, contra Covid-19 cu vaccinul dezvoltat de compania Moderna, marcând astfel debutul campaniei de vaccinare cu acest nou remediu ce a fost aprobat în regim de urgență în SUA vineri, relatează AFP.

Vaccinul ModernaFoto: Joseph Prezioso / AFP / Profimedia

Primele vaccinări cu produsul creat de această tânără companie americană din domeniul biotehnologiei debutează la o săptămână după primele injecţii din Statele Unite cu vaccinul dezvoltat de laboratoarele Pfizer-BioNTech şi vor fi efectuate începând de luni în mai multe regiuni americane.

Vaccinul Moderna se administrează în două doze, la un interval de câteva săptămâni, la fel ca vaccinul Pfizer-BioNTech. Însă formula dezvoltată de Moderna poate fi conservată la temperaturi de -20°C, nu la -70°C ca în cazul vaccinului Pfizer-BioNTech, aspect ce a obligat grupul americano-german să dezvolte containere speciale pentru transportul vaccinului.

Condiţiile mai puţin stricte de depozitare a vaccinurilor Moderna vor oferi autorităţilor locale o mai mare supleţe în a răspunde nevoilor specifice ale regiunilor rurale şi ale zonelor în care accesul este dificil, spun autorităţile americane.