Belarus intenţionează să înceapă în ianuarie 2021 vaccinarea cetăţenilor săi cu vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de ruşi, Sputnik V, a anunţat luni agenţia de presă Belta, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Vom începe campania de vaccinare în ianuarie”, a declarat ministrul belarus al sănătăţii, Dmitri Pinevici.

Fondul suveran rus RDIF a anunţat totodată luni că Belarus a devenit prima ţară, după Rusia, care a înregistrat vaccinul Sputnik V.

Directorul RDIF Kiril Dimitriev a menţionat într-o reuniune guvernamentală transmisă la televiziune că Belarus ar urma să înceapă producţia vaccinului Sputnik V în primul trimestru din 2021.

El a apreciat în acelaşi context că acest vaccin este eficient şi împotriva noii tulpini de coronavirus detectate în Europa.

La începutul pandemiei de coronavirus, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko - în prezent contestat, după câştigarea prezidenţialelor din august denunţată ca frauduloasă de opoziţie - s-a făcut remarcat prin minimalizarea gravităţii noului coronavirus, spunând că este o „psihoză” şi refuzând să impună un lockdown general sau să anuleze numeroase evenimente publice. El însuşi s-a infectat totuşi cu noul coronavirus.