Experții din Uniunea Europeană au ajuns la concluzia că vaccinurile actuale împotriva coronavirusului rămân eficiente împotriva noii variante de Covid-19 observată în special în Marea Britanie, a anunțat guvernul german duminică seara, relatează AFP.

Jens SpahnFoto: Captura YouTube

„Din tot ce știm în acest moment și în urma discuțiilor care au avut loc între experții autorităților europene”, noua tulpină „nu are impact asupra vaccinurilor "care rămân" la fel de eficiente ", a declarat ministrul Sănătății, Jens Spahn.

"Aceasta ar fi o veste foarte bună", a adăugat ministrul, a cărui țară deține în prezent președinția rotativă a UE, la radiodifuzorul public ZDF.

El s-a referit în special la vaccinul de la laboratoarele Pfizer / BioNTech, utilizat deja în mai multe țări din întreaga lume și care urmează să primească aprobarea Agenției Europene pentru Medicamente.

Această întâlnire între experți din țările Uniunii Europene pe această temă, la care au participat reprezentanți ai autorității germane de supraveghere a sănătății (RKI), a avut loc duminică, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului.

Mutația virusului a fost observată în special în Marea Britanie și a determinat multe țări europene să suspende zborurile dinspre și către această țară. De asemenea, Londra a anunțat măsuri înăsprite de izolare în părți din Marea Britanie.

Italia a anunțat și ea duminică seară că a depistat un pacient infectat cu noua variantă de coronavirus.