Președintele chilean Sebastian Pinera a fost amendat cu 3.500 de dolari după ce a stat să facă un selfie fără mască alături de o străină, așa cum este regula în timpul pandemiei, au spus autoritățile sanitare, relatează Reuters.

Sebastian PiñeraFoto: Wikipedia

În Chile purtarea măștii este obligatorie în toate locurile publice, iar încălcarea regulii este sancționată cu amenzi sau chiar închisoare.

Pinera și-a cerut scuze și apoi ”s-a predat” la scurt timp după ce selfie-ul a apărut pe rețelele de socializare la începutul lui decembrie.

Președintele a explicat că se plimba singur pe plajă în apropierea casei sale în orașul aflat la mare Cachaqua când o femeie l-a recunoscut și a cerut să facă o fotografie cu el.

Selfie-ul ăla arată pe președinte și pe femeie stând foarte aproape unul de altul într-o zi însorită și niciunul dintre ei nu avea mască.

Pinera a fost fotografiat la o petrecere în noaptea protestelor față de inegalități anul trecut în Santiago. Ulterior a fost văzut pozând în piața în care se adunau protestatarii, după ce pandemia i-a forțat pe protestatari să stea acasă.