Zeci de oameni au stat la rând, vineri, când s-a deschis sezonul de schi la Sinaia, pentru a urca în mijloacele de transport pe cablu care circulă până la Cota 2000 din Masivul Bucegi. Jandarmeria Prahova a anunţat că jandarmii montani au intensificat patrularea la Cota 1400 şi la Cota 2000, "pe fondul semnalării unor încălcări ale normelor specifice prevenirii pandemiei”. Unii turişti au semnalat pe Facebook că nu s-au respectat regulile privind distanţarea fizică, în timp ce alţii le-au recomandat celor cărora le este "frică de COVID” să "stea acasă”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vineri a fost deschis oficial sezonul de schi în staţiunea Sinaia, iar la mijloacele de transport pe cablu s-au format cozi la care turiştii au aşteptat câte 30-40 de minute, scrie News.ro.

Zeci de oameni s-au înghesuit pentru a ajunge mai repede la telecabine sau telescaun, unii dintre ei ignorând regulile care prevăd păstrarea distanţei fizice.

Jandarmeria Prahova a anunţat într-un comunicat transmis vineri că, "şi pe fondul semnalării unor încălcări ale normelor specifice prevenirii pandemiei”, a dispus intensificarea patrulării la Cota 1400 şi la Cota 2000.

"Inspectoratul, cu efective din cadrul structurilor montane, a planificat şi constituit, începând cu orele 08.00, dispozitive pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în zona punctelor de urcare /coborâre telecabină/telegondolă şi telescaun, recomandând persoanelor respectarea măsurilor impuse de starea de urgenţă – purtarea măştii de protecţie şi respectarea distanţării fizice. Jandarmeria Prahova nu a solicitat sprijinul aerian din partea Inspectoratului General al Aviaţiei, aşa cum a fost prezentată ştirea în mass-media, gestionând situaţia cu efectivele aflate în dispozitiv”, a transmis Jandarmeria Prahova.

Mai mulți turişti au postat pe reţelele de socializare fotografii cu aglomeraţia care s-a format.

"Dacă se închid pârtiile, aveţi aici dovada cu cine e vinovat”, a scris pe Facebook un internaut care a postat o fotografie cu aglomeraţia.

O altă persoană i-a răspuns: "Dacă îţi e frică de Covid, stai acasă, nu mai agita spiritele de pomană!”.