Președintele Klaus Iohannis va merge, la ora 13.00, la Centrul național de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Institutul CantacuzinoFoto: AGERPRES

În România, centrul național de primire și stocare a dozelor de vaccin este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București. De asemenea, vor exista 6 centre regionale de stocare a vaccinului, la cele șase spitale militare din țară.

Primul vaccin anti-COVID în România va fi făcut în 27 decembrie, când ar putea ajunge un prim lot, simbolic, de 10.000 de doze, din care va fi imunizat personalul medical din linia întâi.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, România este pregătită să înceapă vaccinarea în 27 decembrie, iar din primele doze va fi vaccinat personalul medical din spitalele de boli infecțioase.

În total, România a solicitat vaccin pentru imunizarea a 11 milioane de persoane, iar vaccinarea populației ar urma să înceapă din martie - aprilie. Vaccinul se administrează în 2 doze, la interval de 21 de zile.