Pe 21 decembrie Agenția Europeană a Medicamentului va da un aviz pentru vaccinul anti-Covid-19, iar în toate statele UE va veni câte o tranșă simbolică de 10.00 doze ce vor fi trimise personalului din spitalele de boli infecțioase, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, înainte de ședința de Guvern în care urmează să fie aprobată campania de vaccinare din România.

Sedinta GuvernFoto: captura facebook

Într-o primă etapă, în luna ianuarie, România va primi în jur de 600.00 de doze, ce vor fi administrate corpului medical din spitalele de stat și private.

”În aceste zile s-a operaționalizat și acel depozit central și depozitele din teritoriu, urmând să fim pregătiți pentru venirea acestor vaccinuri”, a spus Tătaru.

Se lucrează în acest moment la etapa de comunicare, se face pe fiecare grupare populațională, începem cu corpul medical a adăugat ministrul Sănătății.

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat că ”succesul acestei campanii de vaccinare va depinde într-o foarte mare măsură de modul cum vom comunica”, adăugând că ”trebuie să ducem mesajul și la cel care stă în fața porții sau pe o bancă în parc”.