Laboratorul francez bioMérieux a anunțat miercuri că a obținut marcajul CE, o condiție prealabilă pentru comercializare, pentru un test capabil să detecteze simultan virusurile SARS-CoV-2, gripele A și B, precum și patologiile respiratorii la copii și bătrâni, potrivit AFP.

Testare coronavirusFoto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

Acest test de biologie moleculară va detecta mai mulți viruși respiratori și îi va distinge.

„Simptomatologia infecțiilor cauzate de virusurile respiratorii este adesea similară, dar managementul pacienților poate fi diferit”, explică François Lacoste, director executiv C&D, într-un comunicat de presă trimis AFP, subliniind importanța „identificării timpurii ai acestor agenți patogeni asociați cu boli respiratorii (...) pentru a adapta managementul clinic și a limita circulația acestor viruși".

Acest nou test cu mai multe rezultate include un dispozitiv de control capabil să verifice prezența unei cantități suficiente de celule în probă pentru a asigura calitatea.

Efectuat prin tamponare nazofaringiană, testul va fi disponibil în Europa și în țările care recunosc marcajul CE și poate fi utilizat în laboratoarele spitalului, precum și în oraș.

Costul acestui nou test nu a fost comunicat de laborator.

Stimulat de testele sale pentru virusul Covid-19, grupul bioMérieux a declarat în octombrie că cifra sa de afaceri a crescut cu 20,9% (+ 26,5% pe o bază comparabilă) la 789,4 milioane de euro în al treilea trimestru.