Sute de pavilioane din lemn pictate cu o floare menită să simbolizeze regenerarea vor fi instalate în Italia începând cu luna ianuarie pentru a servi drept centre de vaccinare anti-Covid, relatează CNN.

Pavilion vaccinare anti-Covid ItaliaFoto: Stefano Boeri

Designul pavilioanelor a fost dezvăluit luni de către arhitectul Stefano Boeri care, alături de o echipă de consultanți, a creat logo-ul și aspectul vizual al campaniei de vaccinare.

Un număr total de 1.500 de pavilioane temporare vor fi construite în piețele și zonele centrale ale orașelor italiene, a confirmat arhitectul italian pentru CNN.

Acestea vor avea un interior din lemn capitonat cu un material textil.

Floarea aleasă pentru pictarea pavilioanelor (ciuboțica cucului) și designul general al acestora sunt menite să „transmită un simbol al serenității și regenerării”, potrivit lui Boeri.

„Vaccinarea va fi un act de responsabilitate civică, dragoste față de ceilalți și redescoperire a vieții. Dacă virusul ne-a blocat în spitale și locuințe, vaccinul ne va readuce în contact cu viața și natura care ne înconjoară”, a adăugat acesta.

Boeri este unul dintre cei mai faimoși arhitecți ai Italiei și a lucrat pentru proiectul pavilioanelor gratuit.

Peste 65.000 de persoane și-au pierdut viața în Italia din cauza COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în vreo țară europeană, potrivit datelor Universității John Hopkins.

O tendință mică dar observabilă de scepticism față de vaccinuri îi îngrijorează pe oamenii de știință din această țară de mai mulți ani.

În 2018 guvernul italian a suspendat vaccinările obligatorii pentru elevi.

Citește și: