Statele Unite au înregistrat marţi un nou record de infectări zilnice cu SARS-CoV-2, de peste 248.000 de cazuri confirmate în 24 de ore, potrivit statisticilor anunţate de Universitatea Johns Hopkins, informează AFP, preluată de Agerpres.

Coronavirus SUAFoto: Profimedia Images

În acelaşi interval, această ţară, confruntată cu o recrudescenţă a epidemiei de peste o lună, a raportat alte 2.706 de decese asociate maladiei COVID-19.

Recordurile de infectări au fost doborâte constant în ultimele două săptămâni în Statele Unite. Pragul de 200.000 de cazuri zilnice a fost depăşit de 10 ori în ultimele 13 zile.

Numărul persoanelor spitalizate se află de asemenea la unul dintre cele mai mari niveluri ale sale de la începutul pandemiei, cu 113.000 de pacienţi fiind internaţi în spitalele americane din cauza maladiei COVID-19 în această perioadă, potrivit datelor actualizate marţi de Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Situaţia este pe cale să se amelioreze totuşi în Midwest, unde numărul noilor cazuri şi cel al spitalizărilor zilnice sunt în scădere, dar epidemia accelerează în nord-est şi în vest, notează administratorii Covid Tracking Project, care urmăresc în fiecare zi datele medicale din întreaga ţară.