Trei poliţişti de frontieră din Iași cu vârste între 44 şi 50 de ani au murit în ultimele trei luni, după ce au fost confirmați cu COVID-19, a declarat pentru Ziarul de Iași inspectorul şef al Poliţiei de Frontieră Iaşi, Victor Dumitru Mariniuc. "Avem oameni infectaţi şi alţi oameni care sunt în carantină. Unii ies din carantină şi alţii intră, la fel ca aceia confirmaţi cu virusul", a spus Mariniuc.

Testare coronavirusFoto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

Unul dintre ei are şase copii, iar un altul, doi copii.

Şeful Poliţiei de Frontieră Iaşi spune că sunt "mulţi" colegi care sunt infectaţi, fără să ofere o cifră exactă.

În judeţul Iaşi sunt aproximativ 1.100 de poliţişti de frontieră, dintre care aproximativ 100 activează la sediul central din Copou, adică în locul în care lucra ultimul poliţist decedat după ce a fost confirmat cu COVID-19: Mihai Butnaru, comisar şef. Acesta avea 44 de ani şi a murit în 10 decembrie. El era internat în spital şi avea afecţiuni cronice.

Ceilalți doi poliţişti de frontieră care au decedat lucrau la sediul din Manta Roşie. Ambii aveau 50 de ani.

"Cifra fluctuează de la o zi la alta. Avem oameni infectaţi şi alţi oameni care sunt în carantină. Unii ies din carantină şi alţii intră, la fel ca aceia confirmaţi cu virusul. Ne descurcăm cum putem, încercăm să ajutăm familiile celor care au murit", a spus Victor Dumitru Mariniuc, inspector şef al Poliţiei de Frontieră Iaşi.