Peste 300.000 de oameni au murit de Covid-19 în Statele Unite, potrivit unei numărători a Universității Johns Hopkins, luni, ziua lansării unei campanii de vaccinare în masă în cea mai afectată țară din lume, potrivit AFP.

Coronavirus SUAFoto: Profimedia Images

Prima putere economică mondială continuă să înregistreze un număr foarte mari de noi infecări, depășind în mod regulat 200.000 de cazuri zilnice și 2.500 sau chiar 3.000 de decese pe zi.

Cu aceste 300.000 de morți, țara a pierdut echivalentul populației orașului Cincinnati, din statul Ohio.

Peste 16 milioane de oameni au contractat virusul pe solul american de la debutul pandemiei. Numărul real este însă subestimat din cauza lipsei testelor la începutul pandemiei.

Spre deosebire de primul val de primăvară - care nu a dispărut niciodată cu adevărat - focarul actual de această dată privește țara în ansamblu.

Peste 109.000 de persoane sunt în prezent spitalizate pentru Covid-19 în Statele Unite, potrivit datelor din Covid Tracking Project.

Americanii se agață de speranța unui vaccin. Primele doze din vaccinurile Pfizer / BioNTech au sosit luni dimineață în centrele de vaccinare din toată țara, iar o asistentă din New York a devenit primul american vaccinat împotriva Covid-19.

Centrele pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC) au recomandat acordarea priorității rezidenților caselor de pensionare (trei milioane de persoane) și profesioniștilor din sectorul sănătății (21 milioane).