Preşedintele Colegiului Medicilor Neamţ, medicul chirurg Iosif Koszeghi, în vârstă de 71 de ani, a decedat din cauza COVID-19, anunţă Colegiul Medicilor din România. Instituția spune că medicul s-ar fi infectat la Spitalul Judeţean Neamţ, unde lucra de aproape 40 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Medicul chirurg Iosif Koszeghi, președinte al Colegiului Medicilor din județul Neamț, a pierdut lupta cu noul coronavirus, după ce, se pare că, a contractat virusul la locul său de muncă, în Spitalul Județean Piatra Neamț.
  • Dr. Iosif Koszeghi a fost un medic dedicat, acesta participând efectiv în seara tragediei ce a avut loc în secția ATI COVID a Spitalului Județean Piatra Neamț, implicându-se cu toate riscurile în ajutorarea celor răniți și în acțiunile realizate imediat după stingerea incendiului
  • (...) Suntem cu sufletul și gândurile noastre alături de familia și colegii dr. Iosif Koszeghi. A fost un medic responsabil, un coleg implicat în noua direcție de dezvoltare a profesiei medicale, un om care nu a ezitat să se implice cu toate riscurile existente și să își aducă contribuția sa la acțiunile realizate imediat după tragedia de la unitatea din Piatra Neamț unde își desfășura activitatea medicală. Exemplul său, la fel ca și multe altele din sistemul medical românesc, arată tuturor că medicii sunt acolo unde și când este nevoie de munca lor chiar dacă riscurile profesiei, mai ales în această perioadă, sunt foarte mari, iar unele ajung până la vătămarea gravă sau sacrificiul suprem", a transmis Colegiul Medicilor din România.

Potrivit stiri neamt.ro, Iosif Koszeghi lucra la Spitalul Județean din Piaatra Neamț din 1984. A mai fost preşedinte al Camerei Federative a Medicilor Piatra-Neamţ și preşedinte al Colegiului Medicilor Neamţ, din anul 2003. Iosif Koszeghi era unul dintre cei mai apreciați medici din județul Neamț.