Toate localitățile din județul Sibiu care erau în carantină ies din această stare începând de luni, 14 decembrie, a anunțat prefectul Mircea Dorin Crețu.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Efortul comun, al tuturor sibienilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar și a dus la o scădere a numărului de cazuri și la o transmitere comunitară mai redusă. Drept urmare, începând de luni, 14 Decembrie ora 05:00 măsura de carantină se încheie în toate localitățile din județ”, spune prefectul într-o postare pe Facebook.

”Mulțumesc tuturor cetățenilor care au respectat măsurile și au dat dovadă de responsabilitate, spirit civic și solidaritate! Sărbătorile se apropie și este necesar să fim în continuare precauți și să ne protejăm respectând măsurile impuse pe perioada stării de alertă. Vă mulțumesc și vă doresc tuturor multă sănătate!”, a adăugat Crețu.

Duminica trecută, măsura carantinei fusese prelungită pentru șapte zile în municipiul Sibiu și în localitățile Şelimbăr, Cisnădie, Tălmaciu, Mediaş, Avrig şi Orlat.

Potrivit datelor furnizate sâmbătă, incidența cazurilor de coronavirus în județul Sibiu era de 3,65 la mia de locuitori.