Un focar de coronavirus se înregistrează la Casa Theodora din Cluj-Napoca, unde peste 90 de vârstnici au fost confirmaţi pozitiv. Medicul care-i îngrijea, şi el bolnav, a fost luat sâmbătă cu ambulanţa la spital, întrucât starea i s-a agravat, relatează News.ro. Deputatul Emanuel Ungureanu face apel public pentru găsirea unui medic, care a trecut prin boală şi care ar putea îngriji vârstnicii.

BatraniFoto: pikrepo.com

„URGENT! 90 de vârstnici infectaţi cu Covid-19 au nevoie de un medic la Casa Theodora din Cluj-Napoca! Acum câteva ore, medicul acestui cămin, Dr Lorant Szentagotai a fost transportat cu Ambulanţa la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat din cauza Covid-19, dar şi a epuizării excesive. Vârstnicii din cămin infectaţi cu Covid-19, dar care suferă şi de alte afecţiuni, sunt bine îngrijiţi de asistente şi infirmiere, însă acolo avem nevoie şi de un medic care să supravegheze situaţia îndeaproape”, a scris sâmbătă, pe Facebook, deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Acesta face un apel public pentru găsirea unui medic.

„Fac un apel public, din nou, la un medic disponibil, care a trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2 dispus să dea o mână de ajutor la Casa Theodora. Medicul Szentagotai a rezistat eroic până astăzi, luptând să ajute vârstnicii din acest cămin, aseară l-am găsit cu perfuzii şi cu oxigen în cabinetul său, complet epuizat, dar încă capabil să ajute. Azi nu a mai putut să reziste şi a fost transportat la spital”, a mai scris Ungureanu.

Acesta a făcut apel şi la DSP Cluj şi la Colegiul Medicilor pentru găsirea unei soluţii.