Singurul pacient care a supraviețuit incendiului de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț fost externat vindecat de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, a declarat, vineri, pentru Mediafax, directorul instituției, Florin Roșu.

Incendiul de la Spitalul Piatra NeamtFoto: Robert IOSUB / AFP / Profimedia

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Florin Roșu, a declarat că pacientul în vârstă de 74 de ani, singurul care a supraviețuit incendiului din ATI Piatra Neamț, a fost externat la jumătatea săptămânii. "În momentul externării, starea pacientului era bună, cu saturație 96%, conștient, cooperant, se alimenta singur. O stare normală”, a spus Roșu.

Bărbatul, infectat cu SARS-CoV-2, era internat la ATI Piatra Neamț, dar în alt salon față de cel unde a izbucnit incendiul. El și alți cinci pacienți cu COVID-19 au fost transferați la Spitalul Modular de la Lețcani, însă doar el a supraviețuit. După 3 săptămâni la ATI de la Lețcani, pacientul a fost detubat și mutat la salon, în Spitalul de Boli Infecțioase, unde a mai stat internat alte două săptămâni.

În incendiul izbucnit în 14 noiembrie în Secția ATI a spitalului din Piatra Neamț și-au pierdut viața 10 pacienți, iar un medic a fost grav rănit.