Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe nu vor organiza petrecere de Revelion în stradă, deşi în oraș incidenţa cazurilor de COVID-19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori. "Nu ar trebui să organizăm minirevelioane sub nicio formă, pentru că preţul acestor minirevelioane îl vom plăti în ianuarie", a spus primarul Antal Arpad.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că, dacă trendul negativ se va menţine, atunci este posibil să se relaxeze o parte dintre restricţii, dar acest lucru nu înseamnă că se va organiza tradiţional petrecerea de Revelion în stradă.

"Nu înseamnă că vom organiza minirevelioane. Sub nicio formă! Şi chiar vreau să subliniez acest lucru, că nu ar trebui să organizăm minirevelioane sub nicio formă, pentru că preţul acestor minirevelioane îl vom plăti în ianuarie, mă refer la urmările asupra sănătăţii oamenilor", a declarat primarul Antal Arpad, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, în perioada 28 noiembrie-9 decembrie, incidenţa cazurilor de COVID-19 în municipiul Sfântu Gheorghe a scăzut de la 5,18 la mie la 2,65 la mie, respectiv de la 320 de cazuri la 167. Ultimele date postate pe site-ul Prefecturii Covasna relevă că la nivelul judeţului incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus (fără focare) pentru ultimele 14 zile este de 1,56 la 1.000 de locuitori.

De la începutul pandemiei şi până în prezent în judeţul Covasna au fost înregistrate 4.521 de cazuri de COVID-19, la care se adaugă alte 45 depistate în ultimele 24 de ore.

În zece localităţi incidenţa cumulată pe ultimele 14 zile (fără focare) a depăşit 3/1000 de locuitori, respectiv Aninoasa, Belin, Brateş, Coşeni, Hăghig, Iarăşi, Imeni, Mărcuş, Mărtineni şi Ţufalău, iar 68 de localităţi nu au niciun caz pozitiv.