Statele Unite au deplâns miercuri peste 3.000 de morţi din cauza COVID-19 în 24 de ore şi mai mult de 220.000 de contaminări, nivel aproape record, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins, citate de AFP.

Coronavirus SUAFoto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Autorităţile sanitare americane se aşteptau la această explozie după călătoriile a milioane de americani cu ocazia Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei) în urmă cu două săptămâni, în pofida apelurilor de a rămâne acasă.

California, unde regiuni întregi au intrat din nou în carantină de la începutul săptămânii, a înregistrat peste 30.000 de cazuri de COVID-19 miercuri, un record pentru un stat într-o zi, potrivit Covid Tracking Project.

Numărul pacienţilor spitalizaţi în Statele Unite din cauza COVID-19 continuă şi el să bată noi recorduri: mai mult de 106.000 de persoane miercuri.

De două săptămâni, Statele Unite depăşesc regulat pragul de 2.000 de decese zilnice, ca în primăvară, în punctul de maxim al primului val al pandemiei, care în realitate nu s-a diminuat în ţară.

Americanii, confruntaţi cu o recrudescenţă spectaculoasă de mai multe săptămâni, se agaţă de speranţa distribuirii iminente a unui vaccin în ţară.

Datele despre vaccinul laboratoarelor Pfizer/BioNTech vor fi examinate joi de experţi americani independenţi. El ar putea fi autorizat în următoarele zile, iar vaccinul Moderna de săptămâna viitoare. În total, peste 15 milioane de persoane au contactat COVID-19 în Statele Unite de la declanşarea pandemiei. Circa 290.000 de persoane au decedat din cauza acestei boli. (Sursa: Agerpres)