Autoritățile israeliene au anunțat luni că vor impune o carantină pe timp de noapte în această săptămână din cauza creșterii cazurilor de infecție cu noul coronavirus în ultimele săptămâni, potrivit AFP.

​​Coronavirus IsraelFoto: Nir Alon / Zuma Press / Profimedia

De miercuri „se va impune o carantină de noapte”, potrivit unei declarații a biroului premierului Benjamin Netanyahu, publicată după o ședință a comisiei ministeriale responsabile pentru gestionarea epidemiei de coronavirus.

„În timpul carantinei de noapte, comerțul va fi interzis și se vor impune restricții la circulația între diferite sectoare”, adaugă textul, fără alte detalii.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a declarat pentru AFP că guvernul trebuie să stabilească detaliile.

Precizarea limitării de timp va avea cu siguranță un impact asupra reuniunilor tradiționale de seară de familie cu ocazia Hanukkah, festivalul evreiesc al luminilor, sărbătorit de joi.

Autoritățile israeliene au impus un al doilea blocaj național în septembrie, întrucât țara a înregistrat una dintre cele mai mari rate din lume de infecție cu noul coronavirus.

Restricțiile au fost ușurate de atunci, dar numărul de infecții a crescut constant de la începutul lunii noiembrie, trecând peste 1.000 de cazuri noi în fiecare zi în ultima săptămână.

Israelul, care are o populație de 9 milioane de locuitori, a înregistrat în total peste 346.490 de cazuri de infecție, inclusiv peste 2900 de decese.