​Școlile, liceele, barurile, cafenelele și restaurantele vor fi închise în 38 de municipalități daneze, printre care Copenhaga și celelalte două mari orașe ale țării, în încercarea de a stopa avansul pandemiei de coronavirus, a anunțat luni premierul acestei țări scandinave, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Infecția este prea ridicată și situația prea preocupantă. Drept urmare, trebuie să luăm măsuri pentru a controla infectarea și, deci, epidemia", a afirmat într-o conferință de presă Mette Frederiksen, care le-a cerut danezilor să se rezume la întâlniri de maxim zece persoane de Crăciun și de Anul nou.

Ca și în primăvară, elevii vor reveni la sistemul online, începând de miercuri, dată de la care barurile, cafenelele și restaurantele vor fi închise - cu excepția celor pentru livrări la domiciliu.

Bibliotecile, sălile de sport, cinematografele și teatrele își vor închide și ele porțile.

Aceste restricții sunt valabile până în 3 ianuarie, pentru a controla o creștere calificată drept "exponențială" de ministrul Sănătății, Magnus Heunicke.

Autoritățile au înregistrat luni un record zilnic de 2.046 cazuri în 24 de ore, iar numărul de noi infectări ar putea ajunge la 4.000 zilnic până la Crăciun în această țară cu 5,8 milioane de locuitori, potrivit televiziunii publice DR.

Restricțiile vizează cele mai afectate zone ale țării scandinave - Copenhaga și periferia sa, Aarhus (vest) și Odense (centru), unde este concentrată aproape jumătate din populația țării.