Coreea de Sud va înăspri regulile de distanţare socială în capitala Seul şi în împrejurimile sale, în timp ce autorităţile sanitare încearcă să stăpânească cel mai important val de infecţii cu coronavirus din ultimele luni, informează duminică mass-media locale, potrivit Agerpres.

Coronavirus Coreea de SudFoto: Steve Cho/Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Decizia intervine după ce guvernul a decis sâmbătă măsuri fără precedent în această ţară, care reuşise să ţină sub control epidemia iniţial datorită în special unei identificări eficiente a lanţurilor de contaminare.

Agenţia coreeană de control şi prevenire a bolilor (KDCA) a raportat 631 noi cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2 la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, acesta fiind nivelul cel mai ridicat după un vârf atins în februarie şi la începutul lunii martie, ceea ce ridică totalul cazurilor înregistrate în ţară la 37.546, între care 545 decese.

Noul val de infecţii ridică numărul cazurilor active în Coreea de Sud la un record de 7.873, potrivit KDCA, suscitând îngrijorări cu privire la scăderea numărului de paturi disponibile în spitale.

Cel mai mare număr de cazuri recente au fost înregistrate la Seul, care a decis sâmbătă restricţionări de circulaţie fără precedent, închizând cea mai mare parte a localurilor şi magazinelor la ora 21:00 timp de două săptămâni şi reducând mijloacele de transport în comun cu 30% seara.

În virtutea măsurilor decise duminică, reuniunile de peste 50 de persoane sunt interzise şi măsuri mai stricte sunt impuse adunărilor religioase şi şcolilor, în timp ce sălile de sport şi barurile de karaoke vor trebui să facă faţă unor noi restricţii, potrivit agenţiei de presă Yonhap.

Măsurile vor dura cel puţin trei săptămâni, până la sfârşitul lunii, a informat la rândul său agenţia News 1.