Regina Elisabeta a II-a și soțul ei, prințul Philip vor fi printre primii britanici care vor primi vaccinul anti-coronavirus scrie The Times. Surse ale publicației britanice au spus că este ”o decizie personală” și o ”chestiune privată”, dar monarhul ar putea să facă public faptul că s-a vaccinat după ce acest lucru se va întâmpla.

Regina Elisabeta a II-aFoto: Retna/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Sprijinul public al Reginei ar fi considerat un răspuns puternic la mișcarea anti-vaccin.

Regina, în vârstă de 94 de ani, și Prințul Philip (99 de ani), ce au stat izolați în Castelul Windsor cea mai mare parte a anului, vor primi vaccinul conform planului guvernamental ce va începe să fie implementat marți.

Primele doze din vaccinul Pfizer/BioNTech vor fi administrare vârstnicilor din centrele de îngrijire și îngrijitorilor lor, iar apoi celor peste 80 de ani și personalului medical.

În 1957, Regina a anunțat public că Charles și sora lui, Prințesa Anne, atunci în vârstă de 8 , respectiv 6 ani, au fost inoculați contra poliomelitei, ceea ce a ajutat la liniștirea îngrijorărilor privind potențialele efecte secundare ale vaccinului ce era lansat de puțin timp la acea vreme.