Un veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial și-a sărbătorit cei 104 ani acasă în Alabama, SUA, după ce a petrecut câteva zile în spital, unde a învins Covid-19, relatează AFP.

veteran de razboi iesind din spital dupa ce a invins coronavirusulFoto: Captura video

Maiorul Wooten, din Madison, Alabama, a fost internat în spital pe 24 noiembrie după ce a fost infectat cu coronavirus, a scris pe pagina sa de Facebook nepoata sa Holly Wooten McDonald.

În cele din urmă a fost eliberat din spital miercuri, cu o zi înainte de ziua sa de naștere.

Într-un clip video postat de nepoata sa, medicii, asistentele medicale și membrii familiei sale sunt în jurul lui pentru a-i urmări ieșirea, într-un scaun cu rotile, și pentru a-i ura „la mulți ani”.

Maiorul Wooten, numit „Pop Pop” de către familia sa, a mulțumit personalului care a asistat înainte de a se întoarce acasă.

Centenarul a fost soldat în armata Statelor Unite în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. La fel ca și trei dintre frații săi, dintre care unul a fost ucis în timpul serviciului militar.

Domnul Wooten a făcut parte dintr-un grup de veterani prezenți în Normandia anul trecut la împlinirea a 75 de ani de la Debarcările din Normandia.