În București sunt în carantină sau în izolare din cauza COVID-19 aproximativ 35.000 de oameni, potrivit primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. El a explicat și procedura prin care acestea pot solicita urna mobilă pentru a vota la alegerile parlamentare de duminică.

Stampila votFoto: Agerpres

Nicușor Dan spune că cei care se află în carantină sau izolare pot solicita urna mobilă vineri sau sâmbătă, astfel:

  • Fie în cursul zilei de astăzi (vineri) la Biroul Electoral Municipal sau la Oficiile Electorale ale sectoarelor, prin e-mail, fax sau depunere fizică prin intermediul unei alte persoane.
  • Fie în cursul zilei de mâine (sâmbătă), doar între orele 18 și 20, doar la secția de vot și prin depunere fizică prin intermediul unei alte persoane. Trebuie să depuneți o cerere și dovada de carantinare sau de izolare.

Datele de contact (e-mail, fax, fizic) ale Biroului Electoral și ale Oficiilor Electorale se regăsesc aici: https://parlamentare2020.bec.ro/date-de-contact-ale.../

În cerere se menționează:

  • "Subsemnatul/a ..., cu domiciliul ..., adresa de carantinare / izolare ..., CNP ..., solicit urnă mobilă pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Atașez dovada de carantinare/ izolare." Se menționează eventual și secția de vot apreciată ca fiind cea mai apropiată.

Nicușor Dan spune că vineri dimineață a avut o ședință de organizare cu reprezentanții prefecturii și ai primarilor de sector, astfel încât toate persoanele carantinate și izolate să poată vota. În București sunt în această situație aproximativ 35.000 pe persoane.