O croată în vârstă de 99 de ani care se infectase cu noul coronavirus a reuşit să învingă boala după ce a stat internată în spital timp de trei săptămâni.

Ingrijire batraniFoto: Pikist.com

Margareta Kranjcec, care trăieşte într-un cămin de bătrâni din Karlovac, în centrul Croaţiei, a fost internată la sfârşitul lunii octombrie după ce a fost testată pozitiv cu Covid-19, relatează Agerpres citând AFP.

Stefica Ljubic Mlinac, directoarea căminului, a declarat pentru AFP că testele au fost realizate în rândul pensionarilor din cauza mai multor cazuri de febră. Printre persoanele infectate s-a numărat şi femeia în vârstă de aproape 100 de ani care nu avea simptome.

Cu toate acestea, Margareta Kranjcec a fost dusă la spital ca măsură de precauţie. „Având în vedere vârsta şi fragilitatea sa, este cu adevărat surprinzător faptul că nu a fost afectată de coronavirus”, a adăugat Ljubic Mlinac. „Este o veste atât de bună” în aceste vremuri de pandemie care arată natura uneori aleatorie a virusului, a continuat ea.

Margareta Kranjcec nu suferă de nicio boală gravă, iar când un fotograf AFP s-a dus să o vadă la căminul Sfântul Anton, femeia a ridicat degetul mare pentru a arăta că totul este bine.

„S-a terminat, mă simt bine”, a declarat ea pentru ziarul croat Vecernji.

Cu 4,2 milioane de locuitori, Croaţia a raportat circa 140.000 de cazuri de Covid-19 şi aproape 2.000 de decese asociate noului coronavirus.