Vaccinarea împotriva Covid-19 în Franța va fi gratuită pentru toată lumea, a anunțat joi premierul Jean Castex, indicând, de asemenea, că un milion de persoane vor fi vaccinate cu prioritate în ianuarie, potrivit AFP.

Jean CastexFoto: GONZALO FUENTES / AFP / Profimedia

Guvernul a bugetat 1,5 miliarde de euro în bugetul asigurărilor sociale pentru 2021 pentru a permite această vaccinare gratuită, a spus Castex.

Premierul Franţei, Jean Castex, a anunţat, joi seară, relaxarea unor restricţii antiepidemice, în perspectiva sărbătorilor de Crăciun, precizând că autorităţile pregătesc administrarea vaccinului anticoronavirus.

"Situaţia epidemică se îmbunătăţeşte în Franţa. Numărul cazurilor pozitive se diminuează. (...) Presiunile asupra spitalelor se ameliorează progresiv", a declarat Jean Castex, într-un discurs televizat, conform Mediafax care citează cotidianul Le Figaro.

Premierul Franţei a anunţat că locaşurile de cult îşi vor putea desfăşura activităţile cu public, condiţia fiind respectarea distanţei între persoane în interior. Premierul a precizat că, de sărbători, probabil vor fi permise evenimentele private la care să fie prezenţi cel mult şase adulţi.

De asemenea, circulaţia persoanelor între regiuni va fi permisă. "Vor putea fi reluate multe activităţi, prin respectarea protocoalelor sanitare stricte. Această etapă va fi marcată de reguli de mare prudenţă", a afirmat Jean Castex.