Municipiul Constanţa - aflat în carantină de două săptămâni din cauza COVID-19 - va primi o donaţie de 200.000 de măşti de protecţie şi 4.000 de teste rapide din partea unui oraş din Taiwan şi a unei asociaţii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform unui comunicat al Primăriei Constanța, administrația orașului Kaohsiung (cel mai mare oraș-port din Taiwan și totodată cel mai important oraș din zona de sud, cu industrie dezvoltată și populație de cca 2,7 milioane locuitori) donează primăriei 200.000 de măști de protecţie care vor ajunge în perioada imediat următoare la Constanța.

De asemenea, o asociație pentru promovarea schimburilor economice şi culturale va sponsoriza municipiul Constanţa transferând, într-o primă etapă, 1.700 seturi de teste rapide COVID, iar apoi alte 2.300 de teste rapide, în valoare totală de peste 10.000 de euro.

Joi a avut loc o ceremonie online de predare simbolică a măștilor de protecţie, iar la ceremonie primarul Vergil Chițac a spus că situația pandemică din municipiul Constanța și din județ rămâne în continuare gravă și îngrijorătoare, "necesitând soluții și măsuri urgente de sprijin".

Conform sursei citate, primăria va crea lanțul logistic pentru ca aceste donații să ajungă urgent la beneficiari și se are în vedere crearea unui mecanism de distribuție care să faciliteze transferul acestor materiale prioritar către categoriile de populație cele mai defavorizate și instituțiile publice implicate activ în lupta cu limitarea răspândirii virusului.

După două săptămâni de carantină, municipiul Constanța a ajuns joi la o rată de infectare de 10,5 la mia de locuitori. La instituirea acestei măsuri, în 20 noiembrie, incidența cazurilor era de 9,35.

Prefectul județului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat joi că şansele sunt foarte mari ca în municipiul Constanţa să fie prelungită carantina, potrivit Radio Constanța. O decizie în acest sens ar urma să fie luată joi seară.