Peste 70% din beneficiarii din centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu s-au îmbolnăvit de COVID-19, însă majoritatea s-au vindecat, iar mai puţin de 2% dintre aceştia au decedat în urma infectării cu noul coronavirus, informează un comunicat citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dintre cei 511 beneficiari care au fost cu COVID-19, 473 sunt deja vindecaţi (25 sunt încă în perioada de 14 zile iar 13 au decedat cu comorbidităţi şi vârstă înaintată), iar 182 nu au fost atinşi încă de coronavirus şi sper să rămână în continuare sănătoşi", a declarat directorul general al DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan.

Potrivit directorului DGASPC Sibiu, izolarea din această pandemie nu i-a afectat aşa cum se credea pe beneficiari.

"Starea lor mentală este surprinzător de bună, perioadele de izolare nu i-au afectat cum ar fi fost de aşteptat, pentru că li s-a explicat şi au înţeles de ce sunt impuse anumite restricţii de mişcare în afara centrului. Solidaritatea lor şi grija pentru ceilalţi care erau cu COVID-19 este remarcabilă", a spus directorul Vîlsan.

În județul Sibiu, de la începutul pandemiei și până acum, au fost raportate 14.356 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.