Statele Unite au raportat cel mai mare număr de decese Covid-19 de până acum, cu peste 550 mai mare decât fostul record, consemnat în aprilie, potrivit Guardian.

Coronavirus SUAFoto: Profimedia Images

Potrivit calculelor de pe platforma Universității Johns Hopkins, miercuri au fost consemnate 3.157 de decese noi. Fostul maxim, de 2.607, fusese înregistrat pe 15 aprilie, în primul val al pandemiei.

Tot miercuri au fost raportate și 200.070 de infecții noi, fiind abia a doua oară când se depășește pragul de 200.000. În condițiile în care bilanțul total a ajuns la 13,9 milioane de cazuri, SUA va trece foarte probabil astăzi pragul de 14 milioane.

La acest moment, SUA are o rată de circa 83 de decese la 100.000 de locuitori.

Medicul Robert Redfield, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a spus că 90% dintre spitalele din țară sunt la capacitate maximă.

”Suntem într-un moment absolut decisiv în privința rezistenței sistemului nostru de sănătate. Realitatea este că în decembrie, ianuarie și februarie o să fie vremuri grele. Cred că vor fi cele mai dificile din istoria sănătății publice a acestei națiuni, în principal din cauza presiunii puse pe sistemul de sănătate”, a declarat Redfield.